luni, 3 ianuarie 2011

Din jurnalul unei mame rele

De azi, m-am intors la serviciu si am lasat-o pe Eva pe maini straine. Am sunat-o pe bona doar de vreo 2-3 ori si, sincer, nu am stat cu niciun fel de grija. Nu stiu daca e din cauza ca am inima de piatra sau ca nu sunt o mama normala sau fiindca am ales-o pe bona in asa fel incat sa fiu linistita daca o las cu ea.

Cert e ca ele doua se inteleg foarte bine si tare cred ca relatia lor o sa treaca in curand la alt nivel – ceea ce nu poate decat sa ma bucure. E un copil cuminte, vesel si foarte sociabil si, daca are jucariile ei, doarme in patutul ei la pranz si mananca din paharutul ei, nu mai conteaza chiar atat de mult faptul ca noi lipsim de acasa jumatate de zi. Asa mi se pare mie, deocamdata.

Am avut totusi o strangere de inima cand am ajuns acasa – bebe nu s-a manifestat in niciun fel. Inainte chiuia si tipa de bucurie, acum doar ne-a privit pe amandoi cu dragostea cu care se uita la draperii sau la scaune. Nu s-a putut preface prea mult, insa, am luat-o la joaca si a revenit la sentimente mai bune. Este si intr-o perioada putin mai dificila, ii dau dintisorii din nou, dupa vreo trei luni fara niciun fel de activitate dentara.

Pe de alta parte, mi se pare insuficient timpul petrecut cu ea – o ora dimineata si aproximativ doua ore seara, fiindca ea are program fix: se culca pe la 21 si se trezeste pe la 8.30 dimineata. Pe masura ce o sa ma re-obisnuiesc si eu cu serviciul, poate o sa doarma si ea mai putin noaptea si asa am putea avea mai mult timp pentru noi. Si abia astept sa mearga in picioare, ca s-o tin de mini-manuta ei si sa ne plimbam pe-afara.

Revenind la nota optimista in care am scris prima parte a “jurnalului”, nu-mi displace sa ma joc si jocuri de oameni mai mari. Nu exclud sa am momente in care sa regret ca nu mai pot sta toata ziua sa ma joc cu jucarii de plus si cubulete si sa dau mii de pupici pe obrajiorii ei superbi, dar, per ansamblu, sunt impacata cu decizia pe care am luat-o. E placut sa fii printre oameni si sper sa o pot invata si pe Eva asta. Nu stau sa fac acum teoria chibritului, ca unii oameni sunt buni, unii oameni sunt rai si asa mai departe. Mie imi plac oamenii. Na, am zis-o!


P.S. O sa revin in cateva zile cu un articol despre formalitatile necesare pentru intoarcerea la serviciu din c.i.c., ce trebuie sa contina dosarul pentru stimulent/ajutor/tichet cresa/bona - cum i-o zice. Impresia mea - in ciuda impresiei majoritatii - este ca noua lege, care prevede stimulentul de 500 ron pentru mamele care se intorc mai devreme de un an la serviciu, se aplica doar pentru mamele care au nascut de la 1 ianuarie anul asta.

12 comentarii:

  1. Sa iti povestesc ce am patit eu dupa Craciun.
    A doua zi de Craciun a inceput obisnuit. Trezit bebe, laptic, pus pe olita. Apoi mami si tati la cafeluta,
    La un moment dat se duce fi-mea la ea in camera si o aud ca se intoarce tarsaind ceva dupa ea. Vine, se aseaza in fata mea si imi tranteste rucsacul ei de mers la bona. Apoi pleaca si imi aduce si ghetele. Mai clar de atat nu se poate: Vreau la bona, sunteti tare plictisitori. E adevarat ca acolo are inca 2 copii cu care se joaca, cum putem noi sa concuram cu asa ceva?

    Bafta multa in continuare. Si rabdare, prima luna este mai grea, pana iti intri in ritm.

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte tare cu Silvia! Mie mi-ar pica maxilarul sa imi faca bebe vreo faza asemanatoare - a noastra nu stie inca sa se exprime atat de bine - fiindca acum principala mea teama e ca o sa ma iubeasca mai putin. Stiu ca nu o sa fie asa, dar tot ma supara nitel gandul asta.
    Ma bucur tare mult ca inca o mai alaptez, fiindca dimineata avem momentele noastre speciale. :D
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Gata, azi am fost intampinati de un bebelus foarte vesel si iubaret si am primit chiar si cativa pupici! :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu ma asteptam deja la asta,m-au avertizat ceilalti parinti de etapa asta. Noi tocmai iesim din etapa No-no-no si intram in etapa de iubaceala totala. Cand vrea se alinta ca o pisica.

    Nu-ti face griji, sentimentele ei fata de tine sunt aceleasi. O sa vezi cand se imbolnaveste ca nu vrea decat la tine.

    Trebuie sa ne povestesti si cum te-ai simtit cand te-ai intors, ceva sentimente de deprecated?

    RăspundețiȘtergere
  5. Hmmmm... nu cred ca sunt in masura sa vin cu o poveste interesanta despre "getting back to work". :)) Ideea e ca eu chiar mi-am dorit sa ma intorc, imi place sa muncesc, sa ma simt utila, sa mai schimb mediul, sa am contacte cu oamenii. Mie mi-a facut placere sa imi revad colegii. Si cred ca, intr-o anumita masura, sentimentul a fost reciproc.
    Da, sunt un copil si ma uit la lume din spatele unor ochelari roz! :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Cand m-am intors la serviciu sau cand m-am intors acasa dupa serviciu? Eu am luat prima varianta, dar acum imi dau seama ca fac mai multe intoarceri intr-o zi! :))

    RăspundețiȘtergere
  7. eu zic ca sunteti amandoua iresponsabile. si crude. propun sa vi se ia alocatiile pentru copii :P

    auzi tu, bone, chestii! faci un copil, pai stai de fundul lui pana la 30 de ani. daca se poate si dupa, ca doar daca isi gaseste o crestina, trebuie neaparat sa locuiasca toti cu socrii!

    viata personala, copii inteligenti si independeti, pfuu, unde va credeti? :D

    RăspundețiȘtergere
  8. @Andreea: din ce citisem pe net despre intorsul la serviciu, ma asteptam ca in prima saptamana sa plang in baia de la munca macar vreo 2-3 ore in fiecare zi, de dorul copilului, si sa vorbesc la fiecare juma de ora cu bona la telefon. dar uite ca n-a fost asa.
    cea mai mare problema a mea acum este sa scap de oboseala. :P

    RăspundețiȘtergere
  9. Weekenddd!!!
    Partea frumoasa e ca stai mai mult cu bebe. Partea mai nasoala este ca o sa va extenueze incercand sa recupereze timpul din saptamana. O sa traga de voi pana nu o sa mai puteti :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Partea buna e ca mai vin prieteni pe la noi si asa bebe o sa se joace toata ziua, iar eu n-o sa fiu stoarsa si de ultima picatura de energie. Iar azi dimineata am si lenevit nitel in pat! Feels like heaven! :))

    RăspundețiȘtergere
  11. cum ai facut sa gasesti bona? anunt in ziar, de pe un site? ma gandeam sa incep si eu in scurt timp si n-am idee de unde sa o apuc. tks

    RăspundețiȘtergere
  12. @Dana: ti-am raspuns pe mail, la cel de pe wonderworld.ro. ;)

    RăspundețiȘtergere