miercuri, 15 decembrie 2010

Prajitura cu cirese, fulgi de migdale, cacao si ness. O nebunie!

M-am laudat la toata lumea cu prajiturile bune pe care le fac. Chiar asa e, cu toate ca putini sunt cei ce pot confirma, in afara de Liviu si de frate-miu. De cate ori am avut mancare buna si prajituri delicioase facute de mine, nu m-a vizitat niciun prieten. In schimb, suna soneria mereu in zilele cand aveam frigiderul gol si supravietuiam cu branza si rosii la felul principal si cu fructe la desert.

Aseara am zis sa-i fac o altfel de surpriza lui Liviu si sa-i delectez papilele cu o prajitura nu numai facuta de mine, dar si inventata de mine. Pour les connaisseurs, asta inseamna deja trecerea la un alt nivel in bucatarie, cel de chef.

Am dezghetat niste cirese dintre cele pe care le pusesem prevazatoare de asta vara in congelator, am adunat din toate colturile bucatariei faina, zahar, oua, fulgi de migdale, cacao, ness etc. si mi-am suflecat manecile. Le-am amestecat cu mixerul si in 5 minute deja bagam tava in cuptorul preincalzit. Ce inseamna sa fii profesionista, m-am felicitat singura.

Cat timp Liviu asambla un ultim cubulet pentru biblioteca noastra mica, simpla si foarte sic de la Ikea, eu taiam cubuletele de prajitura (vorba vine...).

Am hotarat sa fac si niste poze cat mai artistice, pentru ca prajitura mea sa ramana in eternitate. Daca nu vreti sa-mi gustati prajitura (ceea ce e de inteles, la urma urmei), poate imi gustati macar gluma! :))

Armonie

Poza din avion

4 comentarii:

  1. Ce om!:)....Sa nu pui si tu reteta completa :) mi-ai facut pofta si acum ce fac...astept pana faci urmatoarea prijitura si sper sa ma chemi? :)

    RăspundețiȘtergere
  2. In principiu, daca te anunti cu cateva zile inainte, am timp sa fac prajitura. Si nu tre' sa te chem eu! :D Pe-asta am aruncat-o la gunoi azi dimineata. :))

    RăspundețiȘtergere
  3. mmm, sa-nteleg ca hartia aia inginerica avea si alt rol decat simpla prezenta intr-un decor de natura moarta? :)))) Zi-mi ca da, altfel ma oftici cu toata descrierea (cirese, migdale,ness... )

    RăspundețiȘtergere
  4. :)) of, ce copii sunteti!
    da, hartia avea si alt rol! prajitura a fost atat de buna incat am aruncat-o! :)) daca era atat de delicioasa, trebuia sa arate altfel, nu ca un morman diform de coca maronie cu cirese. nici macar n-am putut sa tai cubuletele ca lumea. :D

    RăspundețiȘtergere