duminică, 21 noiembrie 2010

Pregatiri pentru normalitate

Ieri seara, un numar de barbati bine facuti, vanjosi, cu pasul hotarat, mirosind mai mult sau mai putin discret a transpiratie, au batut la toate apartamentele din blocul nostru sec. Printre care si al meu barbat, mandru ca bradul.

Desi nu ma asteptam, demersul lor a avut si un oarecare succes, in sensul in care s-au strans aproape 42 din cele peste 70 de milioane pe care zeita Apa Nova le cere ofranda. Si destule promisiuni ca azi, duminica, se vor mai sparge niste pusculite, pentru ca luni sa putem avea din nou apa rece. Exista solidaritate intre vecinii de bloc! In mod surprinzator, niciun proprietar nu a zis “nu, eu nu vreau sa dau bani”. Asta m-a mirat foarte tare. Dar cred ca s-au saturat si ei sa le miroasa baia ca un WC public sau ca un gang in care isi fac nevoile toti betivii si aurolacii.

Intre timp, zeita Apa Nova s-a indurat de supusii ei si se pare ca ar fi dispusa sa faca bransamente individuale, dar doar dupa ce blocul isi achita integral datoria. Nu stiu exact cat de realist e un asemenea scenariu, in conditiile in care asociatia de proprietari e aproape falita si nu sunt bani nici macar pentru a da in judecata un restantier cu 100 de milioane de lei vechi datorie la intretinere.

Dar sa nu ne mai impiedicam in detalii din astea… Acum avem alta dilema: care sa fie primul lucru pe care il facem dupa ce avem apa? O baie, curatenie in cotetz, ceva de mancare? Nu-i asa ca voua toate astea vi se par de o banalitate crasa? J

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu