marți, 11 ianuarie 2011

Despre alaptare la trecut. Impresiile mele

Gata, am renuntat la alaptat. Incepand de astazi, nu mai trebuie sa-mi deschei camasa, pentru ca Eva isi serveste mic-dejunul cu lingurita. Am denuntat unilateral contractul informal dintre noi, dupa un an si mai bine de doua saptamani de colaborare foarte frumoasa.

Adevarul e ca, in ultimele saptamani, simteam ca nu mai e atat de interesata de alaptat si ca ar avea nevoie de altceva. Alaptatul dura destul de putin – nici 7-8 minute nu mai sugea in total, mai mult ne jucam dimineata – si i se facea o foame de lup pana la urmatoarea masa. Numai ca nu mi-a zis clar, pe fata, “mami, dar mie cand imi dai ceva serios de mancare dimineata?”.

Asa ca astazi a mancat celebrul gris cu lapte, in care i-am pus si putina miere. N-a protestat in niciun fel ca nu a mai primit san. A mancat tot si a fost foarte vesela la masa. De acum incolo, ma astept chiar sa ia in greutate mai bine.

Mie imi este mai greu decat ei, din cate observ, dupa schimbarea asta. Imi placea la nebunie micul nostru ritual de dimineata si faptul ca o alaptam m-a facut sa trec mai usor peste “despartirea” provocata de intoarcerea la serviciu. Abia astazi mi s-a facut dor tare de ea la munca.


Am renuntat la alaptat fiind oarecum “impinsa de la spate”, dar acum sunt convinsa ca am facut ce trebuie. Eva pare (si chiar este) pregatita pentru a trece complet la hrana normala, iar alaptarea ar putea fi una dintre cauzele pentru care eu am slabit doua kilograme in ultimul timp. Doua kilograme care stateau foarte bine pe mine si pe care le vreau inapoi, pentru ca de ele depinde echilibrul organismului.

Pe de alta parte, e destul de placut sa imi reiau in stapanire corpul. Pana acum, nu m-am dat aproape deloc cu parfum, iar in ce priveste cremele de corp, le preferam pe cele pentru bebelusi. Vreau sa incerc si niste uleiuri esentiale (care au fost pana acum fructul interzis pentru mine) si vreau sa vad daca sunt bune de ceva cremele anti-celulita si anti- ce-or mai fi ele, si imi frec palmele a multumire ca am dezlegare la rasfat de-acum incolo.

Sunt un pic nostalgica, dar un sfarsit e intotdeauna si un nou inceput. Eva, sa stii ca mi-a placut sa fiu mic-dejun pentru tine!

7 comentarii:

  1. Gata, ati trecut la alta etapa, nu mai este sugar:).

    Bafta multa in continuare.

    O mica idee/sfat (zic si eu).Grisul nu are nici o valoare nutritionala, eu nu i-am dat pana acum, mai bine cereale infantile, daca nu vrea biberon, sunt cele care se dau cu lingurita. Silvia a bagat de dimineata 300 ml de lapte + cereale, dar ea e gaura neagra cand vine vb de mancare.

    RăspundețiȘtergere
  2. @Alina: pai ii dau si cereale, in fiecare zi, la masa de la 4-5 sau seara inainte de culcare. din cand in cand, merge si grisul.

    eu ii fac cu lapte integral de vaca, fiindca, sincer, mi se pare un moft sa-i dau lapte praf dupa 1 an. ori pot sa-i dau mancare normala, ori nu pot! :))

    Eva papa 4 mese pe zi si ma gandesc sa-i pastrez doar 2 de lapte cu cereale/orez/gris sau iaurt... ma mai gandesc, dar varianta asta pare destul de rezonabila.

    RăspundețiȘtergere
  3. aa... si sa stii ca si a mea tot asa mananca, in jur de 300ml la fiecare masa, dar nu se vedeeeeeee! :))
    biberon nici nu mai stie cum arata, cand vreau sa-i dau ceai sau suc de fructe, ii dau cu canuta cu pai. excelenta inventie!

    RăspundețiȘtergere
  4. Silvia nu vrea din canuta cu pai, doar din cele cu cioc. Tot incerc sa o invat, poate poate.

    Si noi tot lapte de vaca acum, pana acum cateva zile ii dadeam un lapte de vaca imbunatatit, era tot la sticla, dar cu ceva vitamine. Dar am renuntat, nu vad sensul sa o indop cu minerale si vitamine cand mananca suficient.

    Eu cereale nu ii mai dau seara pentru ca ia proportii :) Silvia are 5 mese, un biberon dimineata cu diferite cereale, pranz normal, fructe gustare undeva dupa amiaza, seara mancare obisnuita si inainte de culcare, evident biberonul cu laptic cald. Dar trebuie neaparat sa scap de biberon. Sa vedem cum facem.

    La masa mananca cam 220-240g de mancare + un iaurt/compot.

    RăspundețiȘtergere
  5. eu pe a mea as vrea sa o dezvat de degetel... adica imi doresc sa nu-l mai bage una-doua in gura, dar nu fac nimic in sensul asta. :)) ideal ar fi sa renunte ea singura asa, in cateva luni. ce bine ar fi! :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Felicitari pentru incheierea contractului! :) Eu mai am mult pina acolo, cel putin asa pare. Desi maninca de 3 ori pe zi mincare, nu a rarit laptele. Pediatra a fost ingrozita! :))) Da' eu sa stii ca n-am facut nici un compromis, m-am dat mereu cu parfum (nici nu stiam ca nu trebuie) si am folosit si creme anti-celulitice. E adevarat, atit cit faceam gimnastica, nu stateam mai mult de o ora cu ele pe piele, dar n-am observat nici o reactie la Ozzy.

    RăspundețiȘtergere
  7. @Joe: lasa-l, ca-i mic, e dreptul lui sa bea laptic! :D

    Eu m-am gandit ca toate chimicalele din creme trec in lapte si de-aia nu i-am dat. Nu am stat sa citesc, sa ma informez, pur si simplu am considerat ca e mai prudent sa nu folosesc creme cat alaptez. Evident ca e posibil sa nu fie nicio problema cu asta, in ciuda micii mele paranoia. :P

    RăspundețiȘtergere