marți, 2 august 2011

Vreau sa ma ingras

Anorexie pe-un butuc
Ca orice femeie, si eu sunt nemultumita de greutatea mea. Asa ca demarez un demers intitulat cu un nume sugestiv, si anume “Vreau sa ma ingras”.

De maine il incep. De fapt, l-am inceput oarecum de astazi. Mi-am propus urmatoarele: 

- Sa mananc zilnic nuci, migdale, alune, fistic pe post de gustari. Au si lipide si glucide si proteine, cred ca-s numai bune in scopul asta. Sau cel putin asa sper. 

- Sa mananc macar o data sau de doua ori pe saptamana shaorma.

- Ar fi super daca as reusi sa iau si micul dejun, dar mi-e teama sa-mi propun un tel atat de inalt. Poate macar sa-mi beau cafeaua alaturi de-un piscot. 

- Sa incerc sa mananc mai mult. 

- Sa nu ma mai urc pe cantar decat o data pe saptamana. 

De ce vreau sa ma ingras – pentru ca am ajuns in punctul critic al existentei mele in care uneori cantarul imi arata sub 40 kg. And I hate that. Cand vad pe cantar 39 virgula ceva, nu ma pot abtine sa nu ma gandesc la mine ca la un copil subnutrit, si nu ca la o femeie, mama sau sotie. E inadmisibil sa cantaresc atat la 24 de ani. Am un copil de crescut, for Christ’s sake! :P 

Ma rog, as avea si explicatii pentru care am ajuns in “halul” asta. La micul dejun nu beau decat cafea – si asta la 2 ore dupa ce ma trezesc – nu mananc dulciuri sau prajeli – pentru ca nu-mi plac, incerc sa mananc cat de cat sanatos – problema n-ar fi aici, dar m-am obisnuit sa mananc prea putin. 

O cafea dimineata, un fel de mancare (carne plus garnitura) la pranz, iar seara o felie de pepene sau o salata. Intre ele, ocazional un fruct sau o prajiturica. Or, eu chiar n-as avea nevoie de un asemenea regim. 

Asa ca vreau sa ma ingras. Vreau 5 kile in plus. Daca imi spuneti "dar eu mi-as dori sa fiu asa slaba ca tine", n-o sa va cred. Nu, nu vrea nimeni sa isi vada coastele in oglinda, nu vrea nimeni sa isi puna pietre-n buzunar ca sa nu-l sufle vreo adiere de vant. Intr-o luna sau doua sper ca Liviu sa aiba mai mult de iubit la mine. :)) Mi-a placut expresia de la maldita.ro.

12 comentarii:

  1. Sincer, mi-ar placea mai slaba, dar nu 40 de kg.
    Ce iti pot recomanda. De dimineata incearca musli cu lapte. Eu cum adaug musli in dieta ma ingras.

    Nu cred ca este o solutie sa mananci dulciuri pentru a te ingrasa. Cred ca cel mai bine e sa mentii 3 mese + 2 gustari. Si sa mananci putin mai mult la fiecare masa decat de obicei.

    Micul dejun este foarte important. Stiu ca este dificil dimineata, pe fuga, cu copil de hranit, apoi imbracat si pregatit pentru munca. Dar cred ca asta e cel mai important pas pe care trebuie sa il faci.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu nu stiu sfaturi de ingrasat, stiu doar de slabit, ma stii doar. Tot ce pot sa zic e ca eu ma ingras imediat cind consum carbohidrati- cartofi, orez, etc si fainoase - piine, prajituri, aluaturi si cind maninc seara! :) Dar cine stie daca functioneaza si la tine...Mi se pare f funny ca avem aceeasi tinta- 45 kg. Bafta! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. @Alina: Azi am mancat un sandvis de dimineata, cand am ajuns la serviciu! Chiar ma straduiesc, desi e atat de usor sa ma uite d-zeu la calculator, doar cu o cafea in fata...

    @Joe: Da, si asta mi-am propus, sa mananc seara! Uite-acum ma duc sa bag niste inghetata! Si poate-mi fac si-o prajitura cu crrrrema! :))
    Tu acum ai 47, nu, si vrei sa ajungi la 45? Hmmm... Babicu' o sa aiba mai putin de iubit. :)) El e de acord cu asta?

    RăspundețiȘtergere
  4. Cand va vad pe amandoua cu prefix de 4 ma ia ametelile. La propriu :). Eu ma declar multumita cu prefix de 5 si in jumatatea a doua a decadei :D.

    Dar Joe are dreptate, trebuie sa vezi la ce alimente reactionezi, fiecare corp e diferit. Dar cred ca in principiu daca mananci la orice masa putin mai mult ar trebui cat de cat sa functioneze.
    Eventual incearca sa calculezi cate calorii iei pe zi si sa incerci sa maresti numarul treptat.

    RăspundețiȘtergere
  5. pfoa, ce griji! cum sa te ingrasi!
    eu cred ca tot pe la 20 si un pic aveam probleme d-astea. dar stai linistita ca trec repede odata ce ajungi la 27-28 :P

    RăspundețiȘtergere
  6. Babicu' nu e intrebat, subiectul a devenit tabu. Dupa ce l-am terorizat cu "sunt grasa", am decis sa nu mai continui si cu "sunt slaba". :)) Si, oricum, sunt doar 2 kg, nici nu o sa observe! :)
    Si ca mi-am adus aminte: maninca multe lactate, daca iti plac. Orice brinza are cam 60% grasime, de cascaval si unt ce sa mai zicem, ar trebui sa se depuna destul de repede!

    RăspundețiȘtergere
  7. @Alina: daca as incerca sa numar caloriile, as depune un efort intelectual care mi-ar consuma si el la randul lui calorii, iar eu vreau sa adun cat mai multe! asa nu numar nicio calorie si nici nu ma mai urc pe cantar o saptamana. :D desi de la asta cu greu o sa ma abtin. a devenit o placere masochista sa vad cate kile mai am... putine... :))

    RăspundețiȘtergere
  8. @Andreea: sunt griji de om matur, cu scaun la cap, care vrea sa aiba putere de munca, sa creasca copii, sa planteze copaci, nu sa stea cu pietre-n buzunar ca sa nu plece cu vantul. :))

    @Joe: pai si daca Babicu nici n-o sa observe, atunci pentru cine o faci? :))

    RăspundețiȘtergere
  9. Cateva idei ce ti-ar putea fi de folos:

    1. 3 mese principale + 2 gustari, cu intervale de 2 ore intre ele.

    2. Carbohidrati din cereale integrale, orez brun.

    3. Proteine de origine animala din peste si piept de pui iar daca esti vegetariana (desi nu-ti recomand sub nicio forma) din soia, mazare, fasole (google it).

    4. Suplimente de vitamine si minerale. Te-ar ajuta in mod special Magneziul, complexul de vitamina B, vitamina C, Zincul (dar nici Calciul, Fierul&co. nu-s de neglijat).

    5. Efort fizic regulat, de preferat intr-o sala de fitness. NU-ti recomand exercitiile aerobice deoarece acestea sunt concepute mai mult pentru a slabi decat pentru a crea densitate musculara. NU mai spune nimanui ca vrei sa te ingrasi. Acumularea de grasime nu e sanatoasa. Singura ta solutie e sa incerci sa iti dezvolti masa musculara. Odata cu acest obicei rata de absorbtie a nutrientilor va creste. "Efectele secundare" ale unui program de antrenament sustinut sunt imbunatatirea performantei fizice & mentale, a sistemului cardio-vascular, etc.

    6. Nu in ultimul rand fructe si legume proaspete ... cat mai multe! Acestea sunt o sursa importanta de vitamine si energie.

    NB: e bine ca eviti zaharul prelucrat, "prajelile" si alte "delicatese" din astea.

    Succes si multa sanatate!

    RăspundețiȘtergere
  10. @Patrick Excelent. Total de acord cu tine.
    @Violeta La treaba cu tine!

    RăspundețiȘtergere
  11. @Patrick: super sfaturile, dar sa stii ca de ala cu efortul fizic la sala de fitness n-o sa ma pot tine. :P n-am nici timp, si nici nu ma atrage atat de mult genul asta de activitate. urc in fiecare zi 5 etaje pe jos, alerg dupa copil, iar in week-end mai niste role, mai o bicicleta, sau daca nu o plimbare prelungita prin parc.
    cred c-o sa aleg the easy way, si anume sa depun niste grasime, sa umplu cu ceva zona dintre oase si piele, cu regret ca nu mi-am putut ajuta materia cenusie sa mai creasca si ea. :)) mai bine nu-mi spuneai, acum or sa ma chinuie remuscarile.

    RăspundețiȘtergere
  12. BUNA SI EU AS DORI SA MAI PUN PE MINE VREO CITEVA KG.AM 21 ANI 48KG 160CM.

    RăspundețiȘtergere