luni, 4 iulie 2011

Domeniul Reginei Maria de la Balcic

La insistentele lui Liviu, in micul nostru concediu am fost si am vizitat domeniul Reginei Maria de la Balcic. Si nu am regretat nicio secunda petrecuta acolo si niciun leva-cent cheltuit.

Intrarea este 10 leva de persoana (copii peste 7 ani platesc mai putin, dar n-am retinut cat, iar Eva n-a platit nimic). In banii astia am vizitat si castelul (desi nu ne-am lamurit practic care si daca e vreun castel propriu-zis) dar si gradina Reginei Maria.

Am intrat acolo cu caruciorul, desi era afisat la intrare "the terrain is not suitable for prams", dar noi n-aveam incotro. Am descoperit ca, intr-adevar, e foarte incomod sa cari caruciorul zeci de trepte si sa il plimbi pe aleile semi-pavate cu pietre mari. Ma rog, ca de obicei, ne-am descurcat. Ma intreb daca doamnele de acum un secol nu purtau tocuri.

Ne-a placut foarte mult si o sa ne mai ducem si altadata. Fara carucior. E un loc foarte, foarte frumos, in care poti sa stai de dimineata pana seara fara sa te plictisesti. Daca faci abstractie de turisti, in majoritatea lor coplesitoare tot romani, poti trai pentru cateva ore cu impresia ca tot domeniul e al tau.












Eva mirosind un trandafir

Eva mirosind alt trandafir :))

Ceva verde


Eva momita sa cante la xilofon

Floare de magnolie


O poza facuta de mine, de care sunt foarte mandra







O alta poza facuta de mine care-mi place


Somn la Balcic, cu burta goala






Am facut sute de poze, am ales sa pun pe blog doar cateva zeci. :P Fiind atat de multe, n-am mai avut chef nici sa le editez, nici sa le pun copyright. Si totusi, parca n-as vrea sa le ia cineva din Google Images si sa si le insuseasca... hmm....
Mai trebuie mentionat ca jumatate din poze sunt facute de mine, jumatate de Liviu. Nu-i asa ca sunt dragute?

4 comentarii:

  1. La mare tot la Balcic aţi fost? Sunt curioasă cum e Balcic ca destinaţie pentru plajă, mare etc? Ai vreo idee?

    RăspundețiȘtergere
  2. daaa, e foarte frumos acolo. mereu ma gandesc de ce bulgarii au reusit sa aiba grija de el si sa faca o destinatie turistica foarte faina din el, iar noi aproape ca am distrus branul si mogosoaia...

    ps. pozele sunt super! ce camera foto ai?

    RăspundețiȘtergere
  3. @anatati: m-ar bate D-zeu sa imi dau cu parerea de plaja de la Balcic. noi de trei ani incoace numai la nisipurile de aur am fost :P

    @andreea: cannon ceva cu 450. :P probabil dslr, dar nu stiu exact ce inseamna asta. :)) obiectiv 18-55mm. cam atat stiu eu, mai multe pot sa-ti spun dupa ce-l intreb pe liviu. :))

    RăspundețiȘtergere
  4. ok, stiu ce e :D
    mi se parea ca nu poate fi o camera compacta. si am avut dreptate. ha! :P (micile bucurii ale vietii, ce pot sa zic :) )

    RăspundețiȘtergere